BiH
1

Pripadnici MUP-a KS dali krv u znak sjećanja na ubijenog kolegu Pivodića

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Blizu 70 uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo darivalo je danas krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu u povodu obilježavanja godišnjice pogibije policijskog službenika Muhidina Pivodića, koji je ubijen na dužnosti 31. decembra prošle godine.

MUP KS je akciju proveo u saradnji sa Crvenim križom Kantona Sarajevo, te Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, a osim policijskih službenika krv je darovalo i više volontera Crvenog križa KS.

Ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac istakao je kako je ovo samo jedan od načina na koji će MUP KS obilježiti godišnjicu pogibije policajca Pivodića, koji je ubijen na dužnosti u naselju Reljevo 31. decembra prošle godine. Za ubistvo Pivodića (35) optužen je Anel Ćemo (1989) protiv kojeg je u toku sudski proces na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

"Ovom akcijom željeli smo dati svoj doprinos u prikupljanju zaliha krvi, a u povodu obilježavanja godišnjice ubistva policajca Muhidina Pivodića. Ovo je samo jedan od načina kojim ćemo obilježiti njegovu pogibiju. Današnji human gest je samo potvrda da su pripadnici MUP-a KS uvijek spremni činiti sve što je u funkciji pomoći građanima. Inače, naši službenici nerijetko, i mimo kamera, dolaze ovdje i daruju krv, što pojedinačno, što organizovano u grupama", rekao je Pećanac.

Policijski komesar Vahid Ćosić također je istakao da je riječ o izuzetno značajnoj i humanoj akciji, kojoj su se policijski službenici spremno odazvali.

Sekretar Crvenog križa KS Enaida Višo u izjavi za medije je navela kako je ovo samo jedna od akcija Crvenog križa, čija je uloga promocija i animacija dobrovoljnih darivalaca krvi. "Mi smo i u ovoj godini ostvarili značajne rezultate te našim akcijama osigurali blizu 2.000 dobrovoljnih davanja krvi. U narednoj godini naših devet općinskih organizacija u KS planira napraviti 108 akcija u svrhu prikupljanja zdrave krvi", kazala je Višo.