|

FOTO
/
Pripadnici HVO-a odigrali turnir u povodu Dana državnosti BiH

Pripadnici HVO-a odigrali turnir u povodu Dana državnosti BiH
0
F
FENA
25.11.2011. u 18:10
37
komentara
0

dijeljenja
Udruženje organizatora otpora, penzionisanih i demobilisanih branitelja HVO Sarajevo danas je u sarajevskom klubu SSH upriličila I Šahovski turnir u povodu Dana državnosti BiH.

Turnir je osmišljen kao jednodnevna sportsko-kulturna manifestacija, na kojoj su sudjelovali članovi Udruženja organizatora otpora, penzionisanih i demobilisanih branitelja HVO Sarajevo i mladi šahisti, po pozivu organizatora, saopćeno je iz ovog Udruženja.

Predsjednik Udruženja Marinko Pejić otvorio je turnir, istaknuvši da su ciljevi ovog projekta obilježavanje 25. novembra, datuma koji predstavlja temelj savremene države BiH, te doprinos sportskom i kulturnom životu Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo, s posebnim akcentom na afirmaciju mladih šahista.

Foto: Klub SSH Foto: Klub SSH

Najbolje plasirani sudionici turnira su Hajrudin Burina, Dušan Pavlović, Stefan Kunarac, Pavao Zornija, Kristian Knežević, Džan Lukšija, Željko Gudelj, Goran Gotovac i Dario Vlahović.

Nakon službenog dijela turnira upriličen je zabavno-muzički program, u okviru kojeg je nastupila muzičko-pedagoška skupina "Academia-Band".

Foto: Klub SSH Foto: Klub SSH

Pokrovitelji turnira bili su Općina Novo Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Ministarstvo za boračka pitanja KS.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...