BiH
5

Pripadnici Granične policije u Golfu zaplijenili robu i parfeme vrijedne 15.000 KM

Klix.ba
Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina jučer su u blizini ušća Drine u Savu spriječili krijumčarenje tekstilne robe i parfema vrijednosti blizu 15.000 KM.

Roba je prokrijumčarena iz Srbije preko Drine i utovarena u Golf kojim je upravljao bh. državljanin, tridesetpetogodišnji S.M. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija službenika Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina na sprječavanju krijumčarenja robe preko državne granice.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina 1. decembra 2016. graničnom kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, na području Brčkog su otkrili veću količinu tekstilne robe i 2.500 komada municije za ubijanje stoke.

Mjesec dana ranije službenici su zaplijenili tekstilnu robu vrijednosti blizu 9.000 KM. Otkrivena je graničnom kontrolom Golfa kojim je upravljao državljanin Srbije. Službenici Jedinice granične policije Brod polovinom novembra 2016. zaplijenili su 110 kilograma rezanog duhana na području Odžaka.

Pripadnici JGP Bijeljina u oktobru 2016. spriječili su krijumčarenje većeg broja mobilnih telefona.