BiH
0

Pripadnici GP-a uhapsili Turke s falsifikovanim ispravama

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na međunarodnom graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH, prilikom kontrole putnika u automobilu Alfa Romeo registarskih oznaka BiH, otkrivena su tri državljana Turske koji posjeduju falsifikovane putne isprave.

Tri državljana Turske su, prema nalogu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, uhapšena i sprovedena u Osnovni sud u Čapljini.

Pravosnažnom presudom Osnovnog suda Čapljina državljani Turske su proglašeni krivim za falsifikovanje isprava i izrečena im je uslovna osuda i zaštitna mjera izuzimanja ovih isprava.

Po okončanju krivičnog postupka, uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere protjerivanja sa teritorije BiH, oni su predati Službi za poslove sa strancima BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška noćas su oko jedan sat uhapsili državljanina Slovenije, čiji su inicijali N. D. (24), jer je ustanovljeno da je za njim MUP Federacije BiH raspisao potragu zbog teške tjelesne povrede.

N. D. je uhapšen na ulazu u BiH na prelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani su sinoć u 22.30 sata prilikom ulaza u BiH na graničnom prelazu Doljani uhapsili državljanina BiH, čiji su inicijali DŽ. M. (57), nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da je za njim MUP FBiH raspisao potragu zbog silovanja.

DŽ. M. je jutros predat službenicima Sudske policije u Mostaru.