Općina Centar
0

Pripadnici Civilne zaštite uklanjali polomljena stabla

Sarajevo-x.com
Prvi snijeg ove jeseni koji je sinoć prekrio sarajevske ulice donio je i probleme. Osim što je prouzrokovao otežano i usporeno odvijanje saobraćaja, gradske saobraćajnice su osvanule prekrivene granjem koje je polomljeno pod snježnim teretom.

Na inicijativu Civilne zaštite Općine Centar, štabovi civilne zaštite u svih 15 mjesnih zajednica na području središnje gradske općine su u ranim jutarnjim satima organizirali akcije otklanjanja posljedica nevremena. Članovi štabova civilne zaštite, kojima su se pridružili i građani - uklanjali su polomljena stabla i grane, te čistili saobraćajnice i drveće od snijega kako bi olakšali promet pješaka i automobila.

Najteža situacija je bila na Betaniji - kod terena za golf i na Ciglanama - gdje su angažovani i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bjelave" koji su polomljene grane uklanjali uz upotrebu mehanizacije. Vatrogasci DVD "Bjelave" su jutros u parkovima kod Alipašine džamije i zgrade Općine skidali snijeg sa povijenih grana i tako ih spasili od lomljenja.