{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prioritet kolektivni centri i alternativni smještaj"

S
5.3.2011. u 12:11
0
1
"Prioritet kolektivni centri i alternativni smještaj"
0
"Prioritet kolektivni centri i alternativni smještaj"
Safet Halilović
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović rekao je da su u BiH i dalje velike potrebe za rješavanjem pitanja izbjeglica i raseljenih osoba i ukazao na prioritetno rješavanje kolektivnih centara i alternativnog smještaja.
U organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u Sarajevu je jučer održan sastanak predstavnika BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i UNHCR na kojem je razgovarano o pripremi donatorske konferencije za konačno i trajno rješavanje izbjegličko-raseljeničkih pitanja u ove četiri zemlje.

Halilović je pozdravio aktivnosti međunarodne zajednice usmjerene na rješavanje problema raseljeništva u regionu, dodavši da će resorno ministarstvo insistirati na uvažavanju svih specifičnosti u BiH u odnosu na ostale tri zemlje regiona.

U današnjem saopštenju iz Ministarstva se navodi da donatori traže dodatne pokazatelje o svim potrebama izbjeglih i raseljenih osoba u zemljama regiona i prema najavama, spremni su usaglašene planove, finansijski podržati.

BiH je zainteresirana i ima velike potrebe za donatorskom pomoći, jer uprkos svim vlastitim naporima koje ulaže, računajući i na povećana budžetska izdvajanja i kreditno zaduženje, i dalje su to nedovoljni mehanizmi, te joj je pomoć donatora neophodna kako bi u naredne tri-četiri godine riješila ovo pitanje u skladu sa Revidiranom strategijom za provođenje Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, koja je polovinom prošle godine usvojena u Parlamentu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: