{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prioritet je liberalizacija viznog režima"

S
30.5.2009. u 11:55
0
1
"Prioritet je liberalizacija viznog režima"
0
"Prioritet je liberalizacija viznog režima"
Nikola Špirić
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić naglasio je tokom susreta sa predstavnikom Njemačke u UN Tomasom Matusekom da je trenutni prioritet BiH liberalizacija viznog režima sa zemljama EU i zatražio podršku Njemačke u tom procesu.
Špirić je u razgovoru sa Matusekom u Njujorku naglasio da, iako postoje različite ocjene uspjeha BiH, nisu ugroženi njeni strateški ciljevi - članstvo u EU i NATO, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je konstatovao da reforma Ustava u BiH mora biti plod unutrašnjeg dogovora, a da međunarodna zajednica može pomoći u formi dobrih savjeta.

"Političke elite moraju više da rade, a manje očekuju i da prijeko potreban kompromis treba biti tretiran kao kvalitet, a ne kao slabost", rekao je Špirić.

Špirić je informisao njemačkog ambasadora o ispunjavanju uslova i ciljeva koje je pred institucije BiH postavio Upravni odbor Savjeta za provođenje mira.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je izrazio opredjeljenje da ovi ciljevi i uslovi budu ispunjeni kako bi Upravni odbor Savjeta za provođenje mira krajem godine mogao donijeti odluku o tranziciji Kancelarije visokog predstavnika u Kancelariju specijalnog predstavnika Evropske unije.

Špirić je tokom sastanka zahvalio Matuseku na podršci koju je Njemačka pružala BiH u proteklom periodu i izrazio želju da bude nastavljena i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: