BiH
0

'Princess krofne' nastavljaju turneju po bh. gradovima

Piše: N. J.
Najpoznatiji bh. dječiji hor “Princess krofne” iz Sarajeva nakon male ljetne pauze gostovanjem u Jablanici nastavlja sa svojom turnejom po Bosni i Hercegovini.

“Koncertom u Jablanici nastavljamo našu turnuje po bh. gradovima. Ovaj koncert održat će se u četvrtak 29. septembra u Jablanici. U ljetnom periodu održali smo pet koncerata širom BiH. Posjetili smo Bugojno, Gračanicu, Cazin, Bosansku Krupu, Goražde i reakcije publike, kako male raje, tako i odraslih, bile su više nego odlične. Svi su zaista ostali iznenađeni onim što su naše 'Krofne' pokazale na sceni”, kazao je Zlatan Bostandžić, izvršni direktor hora.

U narednim sedmicama planirano je da sarajevski mališani izvedbama počaste publiku u Kaknju, Tešnju, Stocu, ali i Sarajevu.

"Sarajevo smo ostavili za kraj gostovanja u 2011. Tako planiramo spektakularni konecert u Domu mladih, ali o tome ćemo u narednom periodu”, dodao je Bostandžić.

Ovaj dječiji hor postoji već punih 18 godina, a ulaz na sve njihove koncerte uvijek je besplatan. Imaju oko 60 članova, podjeljenih u dvije grupe po starosnoj dobi. Svi zainteresovani za upis mogu doći svakog utorka i četvrtka od 18:30 do 20:30 sati u prostorije Doma mladih na Skenderiji. Djevojčice i dječaci iz ovog hora pozvali su djecu iz pomenutih gradova da im se priduže na koncertima, jer im obećavaju nezaboravnu zabavu.