{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Princ Tuanku u posjeti Predsjedništvu BiH: Unaprijediti saradnju BiH i Malezije

F
5.6.2007. u 15:45
0
0
Princ Tuanku u posjeti Predsjedništvu BiH: Unaprijediti saradnju BiH i Malezije
0
Princ Tuanku u posjeti Predsjedništvu BiH: Unaprijediti saradnju BiH i Malezije
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predstavnici kabineta članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Harisa Silajdžića primili su prestolonasljednika malezijske federalne jedinice Perlis princa Tuankua Syeda Faizuddina Putra Jamalullaila.
U toku susreta razgovarano je o unapređenju saradnje između BiH i Malezije naročito proširenju prijateljstva u oblasti obrazovanja i kulture te saradnje između bh. i malezijskih univerziteta. Malezijska delegacija u čijem sastavu su i prorektori pojedinih univerziteta je zainteresirana fokusirati obrazovnu saradnju s BiH na razmjeni studenata, osoblja i profesora, posebno saradnju u oblasti postdiplomskih studija.

Razgovarano je i o mogućnostima za poslovna ulaganja Vlade Malezije i spomenuta je posjeta premijera Malezije BiH koja se očekuje krajem mjeseca kada će u delegaciji s premijerom i drugim zvaničnicima Vlade biti i poslovni ljudi Malezije.

Princ Tuanku koji je u posjeti BiH u ulozi predstavnika kraljevske porodice Malezije i u ulozi rektora Univerziteta u Perlisu je članovima Predsjedništva BiH prenio pozdrave svog oca, bivšeg kralja Malezije Tuankua Syeda Sirajuddina Ibnia AI-Marhuma Tuankua Syeda Putra Jamalullaila, koji je boravio u BiH prošle godine.

Predsjedavajući Radmanović je zahvalio vladi Malezije za pruženu podršku i pomoć BiH i izrazio očekivanje da će se saradnja, posebno u oblasti obrazovanja unaprijediti na obostranu korist, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: