{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Primorac primio poljskog ambasadora Tyszkiewicza

F
2.7.2007. u 15:55
0
0
Primorac primio poljskog ambasadora Tyszkiewicza
0
Primorac primio poljskog ambasadora Tyszkiewicza
Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac sastao se danas u Sarajevu s poljskim ambasadorom u BiH Andrzejem Tyszkiewiczem, s kojim je razgovarao o nastavku započetih aktivnosti u svezi sporazuma koji su u tijeku i koje treba zaključiti i o pitanjima sukcesije, saopćeno je iz kabineta zamjenika ministra.
Razgovarano je i o posjeti člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Poljskoj ovog mjeseca.

Preporuka ambasadora Tyszkiewicza Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH jeste da se tijekom te posjete intenziviraju gospodarski odnosi iz sfere građevinarstva, turizma i komunikacija.

Poljska je vrlo zainteresirana za sudjelovanje tvrtki iz BiH u velikim građevinskim pothvatima koje su u Poljskoj nužne, kako bi organizacija svjetskog nogometnog prvenstva 2012. godine bila na zavidnoj razini. Također, Poljska smatra da je neophodno uvesti izravne zrakoplovne letove ne relaciji Varšava-Mostar iz razloga što oko 100.000 poljskih turista godišnje posjeti Međugorje.

Iako prijateljske zemlje, bilateralni odnosi Poljske i BiH nisu na zadovoljavajućoj razini, a zaključivanjem više sporazuma uspostavila bi se bolja gospodarska suradnja. Naglašeno je kako će Poljska, kao punopravna članica EU, održati zacrtani kurs, a to je proširenje EU i nakon prijema u punopravno članstvo Rumunjske i Bugarske.

Primorac je na kraju zahvalio na doprinosu Poljske u uspostavi i očuvanju mira u BiH, u sklopu snaga EUFOR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: