{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Primorac na seminaru o sigurnosnoj politici

F
11.2.2009. u 13:27
0
0
Primorac na seminaru o sigurnosnoj politici
0
Primorac na seminaru o sigurnosnoj politici
U organizaciji OSCE-a, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, u toku je seminar o sigurnosnoj politici za bh. zvaničnike.
Polaznicima seminara obratio se zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac koji je govorio o okolišnoj sigurnosti u BiH.

Suradnja OSCE-a i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH odvija se već dulje vrijeme na raznim poljima, a posebice je suradnja razvijena u oblasti zaštite okoliša.

BiH u oblasti zaštite okoliša postupno preuzima međunarodne konvencije, protokole i druge sporazume kojima jasno pokazuje svoju opredijeljenost ka ispunjenju obveza koje proizilaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

- Kako bi smo mogli uspješno djelovati na međunarodnoj sceni BiH mora ispuniti kratkoročne prioritete iz europskog partnerstva, te donjeti zakon o zaštiti okoliša i prema njemu formirati agenciju za zaštitu okoliša u BiH, rekao je između ostalog Primorac, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: