{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Primjena bonskih ovlaštenja produbila bi krizu"

S
19.6.2009. u 19:22
0
17
"Primjena bonskih ovlaštenja produbila bi krizu"
0
"Primjena bonskih ovlaštenja produbila bi krizu"
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da evenutalna primjena bonskih ovlaštenja od visokog predstavnika u BiH ne bi smirila strasti već bi produbila krizu.
"Primjena ovlaštenja nekoga stranca, bez obzira ko je to i ko mu ih je dao, na kraju prve decenije 21. vijeka u demokratskoj Evropi potpuno je neprimjerena i smiješna", rekao je Radmanović Srni u Novom Sadu, gdje se održava 16. Samit lidera centralne Evrope.

On smatra da je od međunarodne zajednice dobrodošla savjetodavna, dobronamjerna, investiciona pomoć, dok je naredbodavna anahrona i mora prestati.

"Nadam se da je to već završena faza pritisaka međunarodne zajednice, odnosno naredbodavnog odnosa međunarodne zajednice u BiH i bilo gdje u Evropi", istakao je Radmanović i napomenuo da je BiH jedina zemlja u Evropi koja ima međunarodnu upravu, istakavši da je to tako "sviđalo se to nekome ili ne",

Radmanović je ocijenio da su poboljšani odnosi između BiH, Srbije i Hrvatske.

"Ako se opredijelimo za put prema EU ne možemo i ne smijemo zanemariti dobrosusjedske odnose, jer su oni uslov za EU i mislim da su na višem nivou", ocijeno je Radmanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naveo je da to ne znači da nema problema, naglasivši da ih ima mnogo.

"Moram reći da od tri susjeda nemamo problema sa Crnom Gorom, dok sa druga dva velika susjeda imamo dosta neriješnih pitanja, ali ćemo ih rješavati", poručio je Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: