{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prilika za studente Ekonomskog fakulteta da uče kroz rad u BBI banci

F
21.2.2013. u 17:07
2
11
Prilika za studente Ekonomskog fakulteta da uče kroz rad u BBI banci
2
Predstavnici BBI banke, Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Univerziteta Bolton iz Velike Britanije potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o saradnji.
Ovim memorandumom bh. studentima, pored diplome Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, omogućeno je istovremeno stjecanje diplome Univerziteta Bolton, te praktično učenje kroz rad u BBI banci i seminare BBI akademije.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Željko Šain podsjetio je da je to najstariji ekonomski fakultet u BiH, te da uvijek nastoji biti u vrhu po pitanju nauke i prakse, što zahtijeva saradnju i skupljanje znanja iz cijelog svijeta.

Naglasio je da je razvijanje islamskog bankarstva dužnost fakulteta s tako dugom tradicijom i izrazio nadu da će Ekonomski fakultet u Sarajevu postati regionalni lider u toj oblasti.

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da Banka aktivno traži različita iskustva i prakse u oblasti islamskog bankarstva koje u Bosni i Hercegovini primjenjuje već 10 godina.

Naglasio je da je to alternativni oblik bankarstva koji je priznat u svijetu i koji polako postaje priznat i u Bosni i Hercegovini. Bukvić je rekao da s tom vrstom bankarstva još ne posluju u rangu velikih igrača na tržištu, ali da su veliki među malim.

Predsjednica Univerziteta Bolton, a ujedno i članica Doma Lordova u Britanskom parlamentu baronesa Patricia Morris izjavila je da se islamsko bankarstvo, kao nastavni predmet, odlično uklopilo u obrazovni sistem Univerziteta Bolton.

Potcrtala je da se saradnjom u oblasti obrazovanja "grade mostovi između kultura i brišu predrasude".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: