{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prilika za dinamičan master studij u Francuskoj

S
15.10.2010. u 11:26
0
2
Prilika za dinamičan master studij u Francuskoj
0
Francuska vlada svake godine dodjeljuje studijske stipendije nivoa Master 2 (postdiplomski studij) studentima Bosne i Hercegovine. Stipendijski program uključuje troškove smještaja i boravka, kao i zdravstveno osiguranje studenta tokom školske godine 2011/2012. Ove godine radi se o četiri stipendije, tri prvenstveno studentima medicine, arhitekture i francuskog jezika, i barem jedna "slobodna", otvorena svim disciplinama.
Ko se može prijaviti?

Svi diplomirani studenti se mogu prijaviti na program stipendija francuske vlade, bez obzira na vrstu studija. Uslovi su slijedeći:
Biti državljanin Bosne i Hercegovine
Da je student diplomirao ili je u toku dobijanje diplome na kraju studija (četvrta godina)
Znanje francuskog jezika (pisanog i usmenog) dovoljno da bi se mogli pratiti časovi na francuskom jeziku, osim ako se radi o postdiplomskom studiju na engleskom jeziku.

Kako će se obaviti izbor?

Komisija za dodjelu stipendija će voditi računa o više kriterija:
Prioritet će se dati studentima koji žele ići u Francusku u sklopu saradnje između njihovog matičnog univerziteta i nekog francuskog univerziteta ili u sklopu programa saradnje Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini,
Osnovni principi su kvalitetan CV, uspješno studiranje, motivacija studenta i osnovanost studijskog projekta. Savjetuje se da se kandidat precizno informiše putem interneta o francuskim ustanovama za koje je zainteresovan.

Posebna pažnja će se obratiti budućem profesionalnom projektu studenta.

Gdje predati kandidaturu?

Kandidature (CV + detaljno pismo motivacije) se trebaju poslati najkasnije do utorka 30. novembra 2010. na: Pascal Fourneaux, pomoćnik za mobilnost, putem e-maila [email protected] ili putem pošte na adresu: Odjel za kulturu i saradnju Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 16, 71000 Sarajevo, do 30. novembra 2010.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: