{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prilika za dinamičan master studij u Francuskoj

S
15.10.2010. u 11:26
0
2
Prilika za dinamičan master studij u Francuskoj
0
Francuska vlada svake godine dodjeljuje studijske stipendije nivoa Master 2 (postdiplomski studij) studentima Bosne i Hercegovine. Stipendijski program uključuje troškove smještaja i boravka, kao i zdravstveno osiguranje studenta tokom školske godine 2011/2012. Ove godine radi se o četiri stipendije, tri prvenstveno studentima medicine, arhitekture i francuskog jezika, i barem jedna "slobodna", otvorena svim disciplinama.
Ko se može prijaviti?

Svi diplomirani studenti se mogu prijaviti na program stipendija francuske vlade, bez obzira na vrstu studija. Uslovi su slijedeći:
Biti državljanin Bosne i Hercegovine
Da je student diplomirao ili je u toku dobijanje diplome na kraju studija (četvrta godina)
Znanje francuskog jezika (pisanog i usmenog) dovoljno da bi se mogli pratiti časovi na francuskom jeziku, osim ako se radi o postdiplomskom studiju na engleskom jeziku.

Kako će se obaviti izbor?

Komisija za dodjelu stipendija će voditi računa o više kriterija:
Prioritet će se dati studentima koji žele ići u Francusku u sklopu saradnje između njihovog matičnog univerziteta i nekog francuskog univerziteta ili u sklopu programa saradnje Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini,
Osnovni principi su kvalitetan CV, uspješno studiranje, motivacija studenta i osnovanost studijskog projekta. Savjetuje se da se kandidat precizno informiše putem interneta o francuskim ustanovama za koje je zainteresovan.

Posebna pažnja će se obratiti budućem profesionalnom projektu studenta.

Gdje predati kandidaturu?

Kandidature (CV + detaljno pismo motivacije) se trebaju poslati najkasnije do utorka 30. novembra 2010. na: Pascal Fourneaux, pomoćnik za mobilnost, putem e-maila [email protected] ili putem pošte na adresu: Odjel za kulturu i saradnju Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 16, 71000 Sarajevo, do 30. novembra 2010.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: