Peticija protiv Ravnogoraca
0

Prikupljeno više od 50.000 potpisa širom BiH

Piše: A. Karadža
Peticiju za zabranu rada Ravnogorskog četničkog pokreta u BiH potpisalo je više od 50.000 građana BiH koju je organizovalo udruženje "Front" u preko 30 gradova u oba bh. entiteta, putem štandova ili aktivista na terenu.

Kako je za naš portal rekao Danijel Senkić, predsjednik "Fronta", peticija je ispunila svoj cilj, prikupljeno je više od 50.000 potpisa, a pripremljen je i tekst koji će biti upućen Parlametarnoj skupštini BiH, Vijeću ministara BiH i Američkoj ambasadi.

"Iako nisu izbrojani svi glasovi, prikupljeno ih je više od 50.000 i sada smo u posljednjoj fazi priprema akata koje ćemo uputiti zvaničnim institucijama BiH", rekao je Senkić.

Akciji prikupljanja potpisa peticije pridružili su se Mladi antifašisti BiH, Zenička građanska solidarnost, Udruženje "Žena žrtva rata", Omladinska organizacija "OKO", mladi Goražda, Jablanice, Bužima, te nekoliko desetina dobrovoljaca u svim gradovima.

Udruženje "Front“ i partnerske organizacije uputile su zahvalnicu građanima Bosne i Hercegovine na masovnom odzivu borbi protiv fašizma u BiH, a ističu kako je to posebno važno u danas "kada pomahnitale četničke grupe, potpomognute pojedincima u najvišim organima vlasti, pokušavaju uzeti puni zamah u namjeri rušenja svega normalnog u našem društvu".