{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prikupljeno preko 23.000 potpisa u deset dana

S
29.7.2009. u 10:56
0
20
Prikupljeno preko 23.000 potpisa u deset dana
0
Prikupljeno preko 23.000 potpisa u deset dana
Sarajevo
Potpisivanje peticije za zabranu rada Ravnogorskog četničkog pokreta u BiH počelo je početkom prošle sedmice. Nakon prvih sedam dana pristupilo se prebrojavanju potpisa, te je ustanovljeno da je svoj glas protiv ovog pokreta dalo preko 23.000 građana Bosne i Hercegovine.
Akciju koja će se provoditi 30 dana, organizovalo je udruženje "Front" u preko 30 gradova u oba bh. entiteta, putem štandova ili aktivista na terenu.

Prema posljednjim informacijama potpisivanje peticije, koja ima za cilj građansku inicijativu za zabranu rada četničkom pokretu, ide planiranim tokom.

Akciji prikupljanja potpisa peticije pridružili su se Mladi antifašisti BiH, Zenička građanska solidarnost, Udruženje "Žena žrtva rata", Omladinska organizacija "OKO", mladi Goražda, Jablanice, Bužima, te nekoliko desetina dobrovoljaca u svim gradovima.

Udruženje "Front“ i partnerske organizacije uputile su zahvalnicu građanima Bosne i Hercegovine na masovnom odzivu borbi protiv fašizma u BiH, a ističu kako je to posebno važno u danas "kada pomahnitale četničke grupe, potpomognute pojedincima u najvišim organima vlasti, pokušavaju uzeti puni zamah u namjeri rušenja svega normalnog u našem društvu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: