{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prikupljeno 4,6 milijardi KM u 2009. godini

S
25.11.2009. u 15:12
0
1
Prikupljeno 4,6 milijardi KM u 2009. godini
0
Prikupljeno 4,6  milijardi KM u 2009. godini
Uprava za indirektno oporezivanje BiH prikupila je na Jedinstveni račun po osnovu indirektnih poreza 4 milijarde i 625 miliona KM zaključno sa današnjim danom, potvrdio je Srni portparol UIO Ratko Kovačević.
Od iznosa bruto prikupljenih prihoda za minimalne rezerve izdvojeno je 659 miliona KM i iz ovih sredstava vršen je povrat PDV-a svim onim obveznicima koji su ostvarili pravo povrata u skladu sa Zakonom o PDV-u.

Korisnicima prihoda od indirektnih poreza raspodijeljen je neto iznos prikupljenih prihoda u visini od 3 milijarde i 966 miliona KM, pri čemu se raspodjela vrši u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i u skladu sa Odlukama Upravnog odbora UIO o koeficijentima za raspodjelu prihoda.

Od prikupljenih prihoda od indirektnih poreza, za finansiranje državnih institucija raspoređeno je 655 miliona KM,Republici Srpskoj je doznačeno milijardu i 61 milion KM, Federaciji BiH doznačeno je dvije milijarde i 132 milion KM, a distriktu Brčko je doznačeno 118 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: