"Kanadski ručak"
0

Prikupljeno 1.603 KM za Pedijatrijsku kliniku

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U rezidenciji ambasadora Kanade održan je "kanadski ručak" na kojem su sakupljene 1.603 KM, a taj novac će biti iskorišten za paketiće 'Zdravi i sretni' (Happy-Healthy kitts) koji se jednom mjesečno distribuiraju Pedijatrijskoj klinici Centra Jezero u Sarajevu.

Skup je organizirala supruga kanadskog ambasadora Mary Hutchings.

Paketići će biti uručeni u utorak, 12. maja - na Međunarodni dan medicinskih sestara, a sadrže odjeću, higijenske potrepštine, voće, sokove, bojanke, bojice i igračke.

Program "Zdravi i sretni" dio je projekta "Muzika i boja za nadu i liječenje" (MUCHH) koji pruža podršku djeci koja su oboljela od raka i njihovim roditeljima.

Taj projekt uključuje i program motiviranja i nagrađivanja medicinskog osoblja pod nazivom “Brižna lica”, a 12. maja simbolične poklone dobit će i medicinsko osoblje Pedijatrijske klinike u znak zahvalnosti.

U okviru novog programa MUCHH-a pod nazivom "Prozori svijeta" predstavnici Malezijske ambasade prezentirat će 12. maja djeci koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici video zapis o ljepotama i kulturi Malezije.

Za narednu sedmicu najavljena je i noć filma u rezidenciji danskog ambasadora. Na tom događaju prikupljat će se novac za program "Grupa za podršku roditeljima".

Programi "Sretni i zdravi" (Happy Healthy) i "Grupa za podršku roditeljima" dio su krovnog projekta "Muzika i boja za nadu i liječenje" (MUCHH). Pokrovitelj tog projekta je Fondacija "Ruke i srca koja pomažu" (Helping hands and hearts), a glavni sponzori Raffa žirafa, program dječije štednje Raiffeisen banke, NATO-EUFOR i Oružane snage BiH.