{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prikupljanje pomoći za stanovništvo regije Abruzzo

F
15.4.2009. u 13:09
0
0
Prikupljanje pomoći za stanovništvo regije Abruzzo
0
Prikupljanje pomoći za stanovništvo regije Abruzzo
Foto: AP
Društvo Crvenog križa BiH (CKBiH) poziva sve pravne i fizičke osobe da pomognu stanovništvu italijanskog grada L'Aquila koje je pogođeno jakim zemljotresom.
Ova asocijacija u apelu podsjeća da je razorni zemljotres koji je pogodio grad Akvil u regiji Abruzza u centralnoj Italiji, uz velike ljudske žrtve, 24.000 stanovnika ovog grada ostavio bez domova, te sugerira da se novčani prilozi za pomoć uplaćuju na žiro-račun Crvenog križa BiH Volksbank BH d.d. Sarajevo 140-101-00007668-18 sa naznakom - pomoć postradalima u zemljotresu.

Uz slogan "Da ne zaboravimo, da pomognemo" iz CKBiH također podsjećaju da se od 1996. godine uz podršku Vlade Italije i Crvenog križa te zemlje u Bosni i Hercegovini realizuje program kućne njege kao podrška starim i bolesnim osobama koje žive same i nemaju bližih srodnika.

Korisnicima programa kućne njege pružaju se usluge njege koje obavljaju osposobljeni volonteri kućne njege u lokalnim organizacijama Crvenog križa u BiH.

U pojedinim fazama programa korisnicima su omogućeni dentalni pregledi, oftalmološki pregledi, pomoć kroz nabavku ortopedskih pomagala, paketa hrane, higijenskih paketa i pelena za odrasle.

Tokom 2008. i 2009. godine nastavljen je angažman Crvenog križa Italije putem Programa kućne njege koji se realizuje u Crvenom križu općine Stari Grad Sarajevo, Gračanici, Kupresu, Zavidovićima, Kaknju, Kalesiji, Prijedoru, Palama, Vlasenici, Bileći, Petrovu i Prnjavoru, saopćeno je iz Društva CKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: