{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priključak na gasnu mrežu za 500 stambenih objekata

S
8.10.2009. u 14:15
0
1
Priključak na gasnu mrežu za 500 stambenih objekata
0
Priključak na gasnu mrežu za 500 stambenih objekata
Na području MZ “Naselje Heroja Sokolje” u Zabrđu ovih dana realizuje se prva faza izgradnje distributivne gasne mreže na koju će se moći priključiti oko 500 stambenih objekata. U okviru planiranih aktivnosti KJKP “Sarajevogas” će rekonstruisati primarni gasovod i u dijelu MZ “Briješće”.
Izvođenjem ove gasifikacije Općina Novi Grad nastavlja sa realizacijom projekta sigurnijeg i kvalitetnijeg snadbjevanja građana prirodnim gasom na području Općine. Potpisan je Protokol o saradnji između Općine Novi Grad Sarajevo i KJKP “ Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo.

Predmet potpisanog protokola je izgradnja distributivnih gasnih mreža, edukacija stanovništva o efikasnoj, sigurnoj i racionalnoj potrošnji prirodnog gasa, te preduzimanje potrebnih preventivnih mjera sigurnosti.

U budžetu za 2009. godinu za izvođenje ovih radova Općina Novi Grad je obezbjedila 100.000 KM.

KJKP “Sarajevogas” Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo će zajednički sačiniti način i dinamiku sprovođenja kampanje informisanja i edukacije stanovništva o efikasnoj, sigurnoj i racionalnoj potrošnji prirodnog gasa , kao i preduzimanju preventivnih mjera sigurnosti koje podrazumjevaju niz aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: