Izbori 1. aprila
0

Prijevremeni izbori za načelnika u općini Novi Grad Sarajevo

FENA
Damir Hadžić (Foto: Sarajevo-x.com)
Damir Hadžić (Foto: Sarajevo-x.com)
Centralna izborna komisija BiH danas je utvrdila prestanak mandata poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću, Zlatku Lagumdžiji i Bariši Čolaku, poslaniku u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Muhamedu Ibrahimoviću i načelniku Općine Novi Grad Sarajevo Damiru Hadžiću nakon njihovog imenovanja na nespojive dužnosti u Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz CIK-a.

Zamjenski mandati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dodijeljeni su Saši Bursaću, Anti Domazetu i Draganu Vrankiću, dok je zamjenski mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH dodijeljen Mirsadu Novaliću.

Nakon što je utvrđen prestanak mandata Damiru Hadžiću, načelniku Općine Novi Grad Sarajevo, Centralna izborna komisija BiH je donijela odluku o održavanju prijevremenih izbora za načelnika u toj općini koji će biti održani u nedjelju, 1. aprila.

Istovremeno je usvojeno i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, prema kojem od sutra počinje teći rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na izborima i traje do 17. februara do 16.00 sati.