Sarajevo
0

Prijem za učenike generacije

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za 47 srednjoškolaca - učenika generacije s područja Kantona Sarajevo (KS).

Gradonačelnica Borovac istaknula je značaj obrazovanja kao stupa na kojem se temelji prosperitet savremenog svijeta, dovodeći to u kontekst nastojanja naše zemlje da se pridruži porodici naprednih evropskih zemalja.

Uz uvjerenje da će entuzijazam koji su najuspješniji učenici iskazali tokom srednjoškolskog nastavnog procesa biti prisutan i u njihovom budućem obrazovnom angažmanu, Borovac ih je pozvala da ostanu privrženi istinskim ljudskim i civilizacijskim vrijednostima.

"Vi ste generacija koja nosi budućnost ove zemlje", kazala je gradonačelnica Sarajeva, podsjećajući na mogućnosti i perspektive koje obrazovanje nudi uspješnim mladim ljudima.

Uz čestitke upućene u povodu rezultata postignutih u nastavnim i vannastavnim aktivnostima gradonačelnica Borovac je najboljim predstavnicima 37 srednjih škola s područja KS-a uručila prigodne poklone - knjige i novčane nagrade.

Svečarsku atmosferu prijema u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Sarajeva upotpunili su učenici Srednje muzičke škole vlastitim izborom iz opusa muzičkog stvaralaštva.