{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem u povodu kandidature BiH za nestalnu članicu

F
20.5.2009. u 13:17
0
0
Prijem u povodu kandidature BiH za nestalnu članicu
0
Prijem u povodu kandidature BiH za nestalnu članicu
Stalna misija BiH pri OUN-u organizirala je 19. maja u palati Ujedinjenih naroda u New Yorku, prijem povodom kandidature BiH za nestalnu članicu u Vijeću sigurnosti OUN-a za 2010.-2011.
Prijemu su prisustvovali diplomatski predstavnici više od 120 zemalja članica OUN-a te UN sekretarijata.

U toku svečanosti, na dva ekrana prikazivani su promotivni filmovi turističkih destinacija u BiH: "Bosnia and Herzegovina – Your Next Adventure", "Enjoy Life" i promotivni filmovi uspješnih bh. kompanija.

Između ostalih, prijemu su prisustvovali i gosti iz BiH: Kenan Hastor i Vedran Peršić, predstavnici ASA Holding Grupe, direktor Tamarisa Milorad Janjetović, Sanela Smajlović iz Turističke zajednice BiH i Danijela Bićanić, PR menadžer MIMS grupacije.

U prijepodnevnim satima, delegacija iz BiH, predvođena ambasadorom BiH pri OUN-u Ivanom Barbalićem susrela se s Bruceom Jenksom, direktorom Privatnog sektora u UNDP-u.

Razmotrana je mogućnost većeg angažiranja UNDP-a u BiH u procesu jačanja privatnog sektora. Direktor UNDP-a Bruce Jenks iskazao je spremnost UNDP-a u New Yorku da pruži podršku putem ureda u BiH u procesu reangažiranja odnosa s privatnim sektorom, uvažavajući značaj i potrebu ove incijative.

Ambasador Barbalić uručio je direktoru Jenksu promotivne materijale FIPA-e, BH turizma te srebrenik Centralne banke BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: