{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem povodom Dana nezavisnosti: Pred Predsjedništvom BiH je vrijeme iskušenja

F
1.3.2015. u 19:45
56
118
Prijem povodom Dana nezavisnosti: Pred Predsjedništvom BiH je vrijeme iskušenja
56
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je večeras da Predsjedništvo želi učiniti sve da BiH povede u novo vrijeme, što su, kako je rekao, dokazali zajedničkom izjavom o evropskoj opredijeljenosti.
Na prijemu u zgradu Predsjedništva BiH povodom Dana nezavisnosti, čiji su domaćini bili on i Bakir Izetbegović, naglasio je da su nagomilani ekonomski, socijani i svi drugi problemi prioritet njihovog djelovanja i da je uvjeren da u naredne četiri godine može biti ostvaren značajan napredak u odnosu na aktuelno stanje.

Čović je rekao da je siguran da u ovom mandatu, uz sve probleme s kojim se susreću, mogu izdejstvovati kandidatski status za EU, pristupiti NATO-u i početi rješavati ozbiljne probleme običnih ljudi u BiH.

Istakao je da bi volio da na ovaj datum može reći da je formirana vlast na svim nivoima, te je izrazio uvjerenje da će izvršna vlast u Federaciji BiH i na državnom nivou biti formirana do 11. marta.

Čović je naglasio da je pred Predsjedništvom BiH vrijeme iskušenja i zato je pozvao sve koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu, kao i prisutne ambasadore, da im budu partneri u naredne četiri godine.

Pojasnio je da očekuje partnerstvo u naporima na stabilizaciji ekonomskih i socijalnih tokova u BiH, a da možda do 2017. ili 2018. dovoljno reorganiziraju BiH kako bi bila održiva i kako se više ne bi bavili prošlošću.

Čović je potcrtao da vjeruje u bolju budućnost za djecu koja žive u BiH, te da vjeruje da se iz BiH neće odlaziti kao što je to bio slučaj do sada i zamolio je sve za pomoć na tom putu.

Prijemu u Predsjedništvu prisustvovali su visoki zvaničnici međunarodne zajednice, predstavnici diplomatskog kora, akademske zajednice i javnog života u BiH.

Svečanom prijemu nije prisustvovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: