{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem na Svjetski dan Crvenog križa

F
8.5.2008. u 15:55
0
0
Prijem na Svjetski dan Crvenog križa
0
Prijem na Svjetski dan Crvenog križa
Šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa Henry Fournier i Crveni križ Kantona Sarajevo organizirali su danas, u povodu Svjetskog dana Crvenog križa, u Centralnoj kuhinji Crvenog križa prijem i ručak za ambasadore akreditirane u BiH, predstavnike raznih nivoa vlasti u BiH, međunarodnih humanitarnih organizacija i druge zvaničnike.
Namjera je bila da se i na taj način dodatno motiviraju građani i utječe na njihovu svijest o potrebi za pomoć ljudima koji su u stanju socijalne potrebe.

Predsjednica CKKS-a Ajnija Omanić i upravnik Centralne kuhinje CKKS-a Refik Kravić informirali su goste i o aktivnostima i projektima koji se poduzimaju na poboljšanju položaja ljudi koji su u stanju socijalne potrebe. Istaknuto je da Crveni križ KS-a nastoji osigurati uvjete za poboljšanje kvaliteta i kvantiteta kuhane hrane za postojeće korisnike, ali i obuhvatiti više korisnika posebno s područja gdje nema punktova za podjelu hrane.

Centralna kuhinja Crvenog križa KS-a dnevno priprema 1.370 obroka. Za oko 1.270 obroka namirnice osigurava Vlada KS-a. Crveni križ KS-a, zahvaljujući donacijama, osigurava dodatnih sto obroka dnevno iako su potrebe višestruko veće.

U funkciji je i humanitarni telefon 090 291-014, a pozivom na taj broj građani doniraju dvije KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: