{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem na Svjetski dan Crvenog križa

F
8.5.2008. u 15:55
0
0
Prijem na Svjetski dan Crvenog križa
0
Prijem na Svjetski dan Crvenog križa
Šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa Henry Fournier i Crveni križ Kantona Sarajevo organizirali su danas, u povodu Svjetskog dana Crvenog križa, u Centralnoj kuhinji Crvenog križa prijem i ručak za ambasadore akreditirane u BiH, predstavnike raznih nivoa vlasti u BiH, međunarodnih humanitarnih organizacija i druge zvaničnike.
Namjera je bila da se i na taj način dodatno motiviraju građani i utječe na njihovu svijest o potrebi za pomoć ljudima koji su u stanju socijalne potrebe.

Predsjednica CKKS-a Ajnija Omanić i upravnik Centralne kuhinje CKKS-a Refik Kravić informirali su goste i o aktivnostima i projektima koji se poduzimaju na poboljšanju položaja ljudi koji su u stanju socijalne potrebe. Istaknuto je da Crveni križ KS-a nastoji osigurati uvjete za poboljšanje kvaliteta i kvantiteta kuhane hrane za postojeće korisnike, ali i obuhvatiti više korisnika posebno s područja gdje nema punktova za podjelu hrane.

Centralna kuhinja Crvenog križa KS-a dnevno priprema 1.370 obroka. Za oko 1.270 obroka namirnice osigurava Vlada KS-a. Crveni križ KS-a, zahvaljujući donacijama, osigurava dodatnih sto obroka dnevno iako su potrebe višestruko veće.

U funkciji je i humanitarni telefon 090 291-014, a pozivom na taj broj građani doniraju dvije KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: