Gradska uprava
0

Prijem kod gradonačelnika za hrabre Sarajlije

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je na prijemu u Gradskoj upravi uručio Zahvalnice Grada Sarajeva za građansku hrabrost i lični doprinos sigurnosti građana Aneru Kariću, Ramizu Krilaševiću, Kemalu Grbi, Dini Zukanoviću i Harisu Gerinu koji su zaslužni za hapšenje novopazarskog napadača Seada Šećerovića.

"Odlučio sam da za vas organizujem prijem u Gradskoj upravi i da vam lično čestitam u ime Grada i građana Sarajeva na besprijekornoj hrabrosti. Ovo što ste vi učinili je prava rijetkost, i treba biti primjer drugim građanima", rekao je tom prilikom gradonačelnik dodajući da je saradnja građanstva i policije neophodna.

Hrabra peterica građana zahvalila se gradonačelniku na priznanju.

"Mi smo se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu i kamo sreće da smo se našli u trenutku kada je u tramvaju nastradao Denis Mrnjavac ili Amar Mistrić i spriječili to", rekli su oni.

Sead Šećerović iz Novog Pazara, osumnjičen da je nožem iz čista mira napadao prolaznike te mjesecima uspješno bježao policiji, uhapšen je 22.09.2009. zahvaljujući hrabroj peterici Sarajlija, koji su namamili Šećerovića i zadražavali ga dok nije stigla policija i privela ga.