Kanton Sarajevo
0

Prijem i novčana nagrada za karaktistkinju Arnelu Odžaković

Sarajevo-x.com
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas bosanskohercegovačku karate reprezentativku Arnelu Odžaković, koja je na Osmim svjetskim sportskim igrama održanim na Tajvanu osvojila zlatnu medalju.

Našoj Arneli, koja je i dvostruka juniorska prvakinja Evrope, višestruka prvakinja naše države, vice-prvakinja Evrope 2007. godine, a sada i prvakinja na Svjetskim sportskim igrama ministar Hadžihafizbegoviće je u ime Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevu uručio novčanu nagradu s ciljem daljeg podsticaja razvoja njene fantastične karijere.

Zahvaljujući se na prijemu i pruženoj podršci, Arnela Odžaković je istakla da joj je posebno zadovoljstvo da je ministar izdvojio vrijeme za ovaj prijem, te dodala da je ovo jedna od rijetkih institucija u BiH koja je prepoznala značaj njenog ostvarenog rezultata.

Značajno je spomenuti da je, pored ovog fenomenalnog plasmana, ova bosanskohercegovačka sportistkinja u svojoj dosadašnjoj karijeri, osvojila više od 150 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.