Prijedor pod policijskom opsadom, vježba Specijalne antiterorističke jedinice

F
FENA
15.11.2016. u 11:56
38
51
Prijedor pod policijskom opsadom, vježba Specijalne antiterorističke jedinice
38
Prijedor pod policijskom opsadom, vježba Specijalne antiterorističke jedinice
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor danas su u vremenskom periodu od 9:45 do 11 sati izveli vježbu blokade područja Grada Prijedora.
Osim policijskih službenika uniformisane i kriminalističke policije, učestvovali su i pripadnici Jedinice za podršku CJB Prijedor, kao i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz prijedorske policije su naveli da je cilj ovih aktivnosti provjera mobilnosti i spremnosti pripadnika CJB Prijedor, te sagledavanja mogućnosti sadejstva sa pripadnicima SAJ-a u konkretnim situacijama.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Taktičkom vježbom izvršena je "situaciona" blokada svih pravaca kretanja, odnosno ulaznih i izlaznih saobraćajnica sa užeg područja grada, kontrola vozila, putnika i prtljaga, a sve sa ciljem lakše identifikacije i lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela u stvarnim situacijama.

Foto: SRNA Foto: SRNA


"U periodu provođenja aktivnosti vježbe, svi pripadnici su pokazali visok stepen profesionalnosti i spremnost za obavljanje zadataka, te ukazali na značaj i potrebu saradnje i koordinacije kako u međusobnom radu učesnika tako i sa građanima. Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtijevale ovakav vid angažovanja", navode iz policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: