|

Prijedor: Pet ručnih bombi odbačeno pored puta

Prijedor: Pet ručnih bombi odbačeno pored puta
1
S
SRNA
17.1.2015. u 15:06
14
komentara
1

dijeljenja
Prijedor: Pet ručnih bombi odbačeno pored puta Foto: SRNA
Prijedorska policiji uredno je obilježila mjesto i obavijestila ekipu Civilne zaštite da je nepoznata osoba odbacilo pet ručnih bombi u kanal pored puta u prigradskom prijedorskom naselju Vrbice.
Bombe je zapazio prolaznik u Rudničkoj ulici juče oko 13:15 sati, te prijavio policiji.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor saopšteno je da je danas u 11 sati ponovo obaviještena policija da je skinuta traka sa obilježenog lica mjesta gdje se nalaze bombe.

"Policijski službenici su ponovo izašli na teren i obilježili ponovo lice mjesta i o tome ponovo obavijestili rukovodioca Odsjeka civilne zaštite gradske uprave", navodi se u saopštenju.

Mjesto gdje se nalaze bombe posjetili su danas i pripadnici Civilne zaštite, koji su CJB i mještane ovog naselja obavijestili da je upućen poziv Republičkoj upravi Civilne zaštite da preduzme dalje korake oko uklanjanja mina.

"Pokrenut je mehanizam za vanredno angažovanje deminerskog tima i očekujemo da će sutra u ranim jutarnjim satima ova minsko eksplozivna sredstva biti uklonjena, čime prestaje opasnost po život mještana, kao i mogućnost da dođu u posjed drugih osoba", naveo je stručni saradnik u Odsjeku civilne zaštite Draško Đenadija.

On je ujedno izrazio zabrinutost što je neodgovorna osoba ili više njih pribjegla ovakvom načinu odlaganja minsko-eksplozivnih sredstava, pogotovo što je nedavno završena akcija predaje nelegalnog oružja.

Prijedorski CJB je od 1. septembra 2013. godine do 31. decembra 2014. godine provodio kampanju pod nazivom "Biraj život bez oružja", tokom koje je na području Republike Srpske primjenjivan Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.

Tokom ove akcije, koja je ocijenjena kao uspješna, građani Prijedora dobrovoljno su predali 61 komad dugih cijevi, 30 komada kratkih cijevi, 77 minsko-eksplozivnih sredstava i 2.586 metaka raznih kalibara.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...