FOTO
/
Prijedor: Nakon višesatne borbe ugašen požar, izgorjela šuma

S
SRNA
26.3.2012. u 10:06
0
5
Prijedor: Nakon višesatne borbe ugašen požar, izgorjela šuma
0
U požaru na području Mjesne zajednice Ljeskare kod Prijedora, koji su vatrogasci nakon višesatne borbe sa vatrom uspjeli da ugase oko ponoći, uništena je visokokvalitetna šuma, kao i napuštena kuća i pomoćni objekti, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Međed.
Foto: SRNA Foto: SRNA

On je napomenuo da su požar, koji je buknuo jučer oko 19.00 sati, gasile tri ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, da je požarna linija bila duga više od deset kilometara i da je pričinjena velika materijalna šteta.

"U selu Kalajevo, zaselak Žunići, gorjela je visokokvalitetna bjelogorična šuma, a nadljuskim naporima vatrogasci su uspjeli da spriječe da se vatra proširi na kuće, u kojima žive uglavnom starija lica", dodao je Međed.

Foto: SRNA Foto: SRNA

On je dodao da se vatra sa niskog rastinja proširila na obližnju šumu. U višesatnom gašenju požara varogascima su pomagali i mještani.

Međed je ponovo apelovao na građane Prijedora da oprezno pale korov na njivama, da ne ostavljaju neugašenu vatru bez kontrole, te da u slučaju problema sa gašenjem odmah pozovu u pomoć vatrogasce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: