BiH
0

Prijedor: Ekshumirani posmrtni ostaci dviju žrtva

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području općine Prijedor danas su izvršene ekshumacije na dvije lokacije s kojih su ekshumirani nekompletni posmrtni ostaci dviju žrtava iz proteklog rata.

„Prema našim informacijama, pretpostavlja se da je riječ o civilima bošnjačke nacionalnosti“, kazala je Agenciji Fena glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić.

Po njenim riječima, na lokalitetu Bišćani ekshumirano je jedno nekompletno tijelo i na lokalitetu Čarakovo, na području Alića šume, također jedno nekompletno tijelo.

Posmrtni ostaci ovih žrtava su prevezeni u Centar za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu gdje će biti izvršena sudskomedicinska obrada.

Na području Ozrena danas je započela ekshumacija.

„Na lokalitetu Seona, na području općine Banovići, ekshumirani su posmrtni ostaci dviju žrtava za koje se pretpostavlja da je riječ o pripadnicima Vojske RS-a koji su stradali u periodu '95. godine“, kazala je Čengić.

Ova ekshumacija će biti nastavljena tokom dana, a posmrtni ostaci žrtava će biti prevezeni u prosekturu Gradskog groblja Banja Luka gdje će biti izvršena sudskomedicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje koštanih uzoraka da bi se DNK analizom utvrdio identitet ovih žrtava.