Tužilaštvo BiH
0

Prijedlog za određivanje pritvora Dražanu Pavloviću

FENA
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Dražanu Pavloviću (1973.), rođenom u Sarajevu, nastanjenom u Mostaru, a osumnjičenom za krivično djelo neovlašteni promet drogama iz člana 195.

KZBiH.

Pavlović je osumnjičen da je, zajedno s više osoba iz BiH i susjednih zemalja, počinio krivično djelo organizovanog kriminala iz člana 250. KZBiH u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama iz člana 195. KZBiH.

Osumnjičeni je lišen slobode, a pretresom njegove kuće i drugih objekata pronađena je količina od oko 154 kilograma marihuane.

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je prijedlog za određivanje pritvora, jer je optuženi državljanin BiH i Republike Hrvatske te bi njegovim puštanjem na slobodu mogao postati nedostupan pravosudnim organima BiH.

Također, pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i saučesnike, kao i iz razloga opće sigurnosti građana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.