{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić

F
24.6.2008. u 12:03
0
1
Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić
0
Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić (1962.), osumnjičenoj za krivično djelo pokušaja ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv optuženih za krivično djelo trgovine ljudima na području Dervente, saopćeno je danas iz državnog tužilaštva.
Tužilac Odjela III za opšti kriminal, međunarodnu saradnju i terorizam, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Biljanu Smiljanić koja je osumnjičena da je počinila krivično djelo pokušaj ometanja rada pravosuđa.

Biljana Smiljanić lišena lišena je slobode u ponedjeljak po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, a osumnjičena je da je od marta do maja 2008. godine pokušala zastrašivanjem i obećanjem nuditi nedopuštenu finansijsku korist u velikom iznosu i izradu dokumenata s ciljem da jednu svjedokinju u krivičnom predmetu „Goran Jevtić i drugi“ nagovori da ne svjedoči u tom krivičnom predmetu, koji se vodi po zakonu Bosne i Hercegovine.

Biljana Smiljanić sumnjiči se da je pokušala navesti na davanje lažnog iskaza ili spriječiti davanje iskaza zastrašivanjem i obećanjem davanja nedopuštene koristi u krivičnom postupku koji se vodi po zakonu BiH, odnosno da je počinila krivično djelo pokušaj ometanja rada pravosuđa iz člana 241. stav 1. u vezi sa članom 26. KZ-a BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenoj od 30 dana zbog postojanja okolnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: