{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić

F
24.6.2008. u 12:03
0
1
Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić
0
Prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Biljani Smiljanić (1962.), osumnjičenoj za krivično djelo pokušaja ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv optuženih za krivično djelo trgovine ljudima na području Dervente, saopćeno je danas iz državnog tužilaštva.
Tužilac Odjela III za opšti kriminal, međunarodnu saradnju i terorizam, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Biljanu Smiljanić koja je osumnjičena da je počinila krivično djelo pokušaj ometanja rada pravosuđa.

Biljana Smiljanić lišena lišena je slobode u ponedjeljak po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, a osumnjičena je da je od marta do maja 2008. godine pokušala zastrašivanjem i obećanjem nuditi nedopuštenu finansijsku korist u velikom iznosu i izradu dokumenata s ciljem da jednu svjedokinju u krivičnom predmetu „Goran Jevtić i drugi“ nagovori da ne svjedoči u tom krivičnom predmetu, koji se vodi po zakonu Bosne i Hercegovine.

Biljana Smiljanić sumnjiči se da je pokušala navesti na davanje lažnog iskaza ili spriječiti davanje iskaza zastrašivanjem i obećanjem davanja nedopuštene koristi u krivičnom postupku koji se vodi po zakonu BiH, odnosno da je počinila krivično djelo pokušaj ometanja rada pravosuđa iz člana 241. stav 1. u vezi sa članom 26. KZ-a BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenoj od 30 dana zbog postojanja okolnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: