{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog restrukturiranja federalnog budžeta

F
4.11.2008. u 16:19
0
0
Prijedlog restrukturiranja federalnog budžeta
0
Prijedlog restrukturiranja federalnog budžeta
Iz Federalne vlade danas će Parlamentu Federacije biti dostavljen prijedlog za restrukturiranje ovogodišnjeg federalnog budžeta, potvrdio je novinarima u Sarajevu ministar finansija Vjekoslav Bevanda.
Umjesto iznosa od oko 1,8 milijardi KM, restrukturiranjem se predlaže 1.450.000.000 do milijardu i po KM, dodao je ministar.

To je u skladu s prvobitnim prijedlozima resornog ministarstva iznošenim još u vrijeme kad je budžet tek planiran. Kako je na osnovu dodatnih (nerealnih) prijedloga budžet kasnije u konačnici "napuhan", restrukturiranjem se svodi na realni nivo, kazao je ministar.

Na molbu novinara da prokomentira priče o mogućem finansijskom kolapsu Federacije, odgovorio je: "Ko o tome priča? Ja ne pričam" i dodao da je trenutno stanje u budžetu dobro pogleda li se iz ugla realnih okvira.

Federalna vlada u okvirnom planu predlaže da budžet Federacije BiH za iduću godinu iznosi 1.650.000.000 KM, ali još nije precizirano koliko će se izdvajati za socijalni sektor, a koliko za administraciju, kazao je Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: