{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan

F
17.9.2008. u 16:26
0
0
Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan
0
Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas u Sarajevu nije podržao principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je predložio delegat Mladen Ivanić.
Predloženi zakon je predviđao primjenjivanje stope PDV-a od pet posto za: pšenično brašno tip 500 i tip 850 i hljeb dobiven od ovih vrsta brašna; mlijeko, jestiva ulja i biljne masti; voda za piće, negazirana; lijekovi i ortopedska pomagala; hrana za bebe i bebi opreme te vještačka đubriva, zaštitna sredstava u poljoprivredi, sjemena i sadni materijal.

Delegati su podržali negativno mišljenje nadležne parlamentarne komisije o predloženom zakonu, što znači da je zakon „pao“.

Usvojen je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH kojim se stvaraju pravne pretpostavke za potpunu i adekvatnu primjenu Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, a vezane su za definiranje rokova, odnosno uvođenje hitnog postupanja u predmetima u povodu zahtjeva za međunarodnu zaštitu, odnosno slučajevima prestanka važenja međunarodne zaštite.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH, a podržali su i zahtjev Vijeća ministara BiH da se po skraćenom postupku razmatra Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: