{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan

F
17.9.2008. u 16:26
0
0
Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan
0
Prijedlog Mladena Ivanića nije podržan
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas u Sarajevu nije podržao principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je predložio delegat Mladen Ivanić.
Predloženi zakon je predviđao primjenjivanje stope PDV-a od pet posto za: pšenično brašno tip 500 i tip 850 i hljeb dobiven od ovih vrsta brašna; mlijeko, jestiva ulja i biljne masti; voda za piće, negazirana; lijekovi i ortopedska pomagala; hrana za bebe i bebi opreme te vještačka đubriva, zaštitna sredstava u poljoprivredi, sjemena i sadni materijal.

Delegati su podržali negativno mišljenje nadležne parlamentarne komisije o predloženom zakonu, što znači da je zakon „pao“.

Usvojen je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH kojim se stvaraju pravne pretpostavke za potpunu i adekvatnu primjenu Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, a vezane su za definiranje rokova, odnosno uvođenje hitnog postupanja u predmetima u povodu zahtjeva za međunarodnu zaštitu, odnosno slučajevima prestanka važenja međunarodne zaštite.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH, a podržali su i zahtjev Vijeća ministara BiH da se po skraćenom postupku razmatra Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: