{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog članova komisije za izbjeglice i raseljene osobe bit će upućen predsjedništvu BiH

F
5.7.2007. u 15:30
0
0
Prijedlog članova komisije za izbjeglice i raseljene osobe bit će upućen predsjedništvu BiH
0
Prijedlog članova komisije za izbjeglice i raseljene osobe bit će upućen predsjedništvu BiH
Vijeće ministara BiH na današnjoj je sjednici na prijedlog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića prihvatilo prijedlog za imenovanje članova Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH, te utvrdilo prijedlog Odluke o imenovanju ove komisije, koji će biti upućen Predsjedništvu BiH na usvajanje.
Vijeće ministara BiH danas je prihvatilo prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za imenovanje ministra Halilovića, njegovog zamjenika Slavka Marina, potpredsjednika RS-a Davora Čordaša i sekretara Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Dragomira Kovača za članove Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Ranije su vlade entiteta i Brčko Distrikta BiH imenovale svoje predstavnike u ovu komisiju: ministra za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Omera Brankovića, savjetnika predsjednika Vlade RS-a Miladina Dragičevića, ministra raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edina Mušića, ministra okoliša i turizma Federacije BiH Nevenka Hercega i koordinatora u kabinetu gradonačelnika Brčko Distrikta BiH Mihajla Jovanovića.

Vijeće ministara BiH pozvat će šefove misija UNHCR-a, OHR-a i OSCE-a u BiH da imenuju svoje predstavnike koji će učestvovati u radu Komisije kao posmatrači. Status posmatrača u Komisiji imaju i organizacije i udruženja koja se bave pitanjima izbjeglica i raseljenih osoba u BiH, koje će na prijdlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH imenovati Predsjedništvo BiH.

Prema Zakonu o izbjeglicama i raseljenim osobama, Komisija je nadležna i za odobravanje projekata rekonstrukcije i povratka, nadzor nad finansijskom realizacijom odobrenih projekata rekonstrukcije i povratka, davanje smjernica za izradu podzakonskih akata kojima se regulira rad i organizacija Fonda za povratak.

Imenovanje Komisije je preduvjet za početak rada na odabiru konkretnih projekata rekonstrukcije u svrhu povratka u ovoj godini, saopćeno je danas iz Halilovićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: