{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prije 22 godine ubijeni su sarajevski mališani Aida Grozdanić i Eldin Gvožđar

F
12.9.2014. u 11:18
33
Prije 22 godine ubijeni su sarajevski mališani Aida Grozdanić i Eldin Gvožđar
33
Predstavnici "Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Sarajevo" i članovi porodica obilježili su danas u bivšoj ulici Dobrovoljačka u Sarajevu 22. godišnjicu stradanja dvoje ubijene djece: Aide Grozdanić i Eldina Gvožđara.
Foto: FENA
Foto: FENA


Eldinov otac Nijaz Gvožđar kazao je da je tog dana njegov sin otišao na predstavu.

"Već smo ostali bez hrane, a na predstavi su dijelili neke keksiće. Oni su izašli, a granata je pala nekoliko metara od njega", prisjetio se.

Nijaz je zajedno sa svojom porodicom pobjegao s Grbavice i boravio kod svog brata.

Foto: FENA
Foto: FENA


"Pomagao sam komšinici da iznese kanistere s vodom kada se to desilo. Samo želim da se to nikada više nikom ne ponovi i da se zločinci kazne. To je moja jedina satisfakcija", kazao je otac Nijaz.

Predsjednik Udruženja Fikret Grabovica izjavio je za Agenciju Fena da je ovaj zločin u Dobrovoljačkoj poseban iz više razloga.

"Prvi razlog je što je zločin počinjen u ulici Dobrovoljačka. Neki ljudi kažu da su ovdje ubijeni nevini vojnici bivše Jugoslavenske narodne armije, ali ovdje su ubijena nevina djeca", istakao je on.

Foto: FENA
Foto: FENA


Kao drugi razlog, Grabovica je naveo činjenicu da je tog istog dana kad je počinjen zločin, teško naoružanje trebalo biti stavljeno pod kontrolu međunarodne zajednice, ali zločinci su kao i mnogo puta ranije prekršili to pravilo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: