{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijaviti invalide koji su provalili u Parlament

F
9.7.2009. u 17:18
0
10
Prijaviti invalide koji su provalili u Parlament
0
Prijaviti invalide koji su provalili u Parlament
Foto: dnevnik.hr
Predsjedavajući Kluba hrvatskih delegata u Domu naroda Federalnog parlamenta Josip Perić na današnjoj sjednici tog Doma u Sarajevu ocijenio je neprihvatlhjivim što, kako je rekao, nije pokrenuta prijava ni protiv koga od onih što su u grupi nezadovoljnih neratnih invalida u februaru ove godine provalili u skupštinsku salu za vrijeme zasjedanja Predstavničkog doma.
Naime, na toj februarskoj sjednici, u salu je doslovno upala grupa nezadovoljnika u momentu kad je Predstavnički dom Federalnog parlamenta izmijenio jedan federalni zakon na način da je iz dotadašnje zakonske zaštite izuzeo neratne invalide u Federaciji čija se invalidnost, prema sadašnjim pravilnicima, rangira kao onesposobljenje organizma manje od 100 posto i 90 posto.

Usljed takvog razvoja događaja, februarska sjednica je poprimila dramatičan tok, a Perić smatra da je u grupi onih koji su upali bilo i lažnih invalida.

Na današnjoj sjednici Doma naroda na kojoj je bez ishoda obavljena delegatska rasprava o zakonu kojim je ponovno najavljivana zaštita izuzete kategorije, Perić je kazao da se u februarskom događaju desio "državni udar" i da je to bio ambijent u kojem ne mogu raditi federalni poslanici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: