{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade

9.4.2015. u 08:57
97
3
Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade
97
Prijavite se na FIT Coding Challenge  i osvojite vrijedne nagrade
Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje iz programiranja - FITCC (FIT Coding Challenge) sa ciljem okupljanja i promovisanja talentovanih srednjoškolaca i studenata koji posjeduju zavidna znanja u području razvoja savremenih aplikacija.
Kako bi se promovisao takmičarski duh i pozitivne ideje, FITCC će svoja vrata, kao i ranijih godina, otvoriti i studentima drugih fakulteta, te učenicima srednjih škola sa područja cijele BiH i susjednih država.Ovogodišnji FITCC sa sobom donosi značajne organizacijske novitete, te vrijedne nagrade za najuspješnije.
Svi prijavljeni takmičari (timovi) svoje ideje i implementacijske sposobnosti mogu iskazati kroz neke od sljedećih kategorija:

1. Game Challenge
2. Innovation Challenge
3. Programming Challenge

Prijavljeni takmičari, u jednoj od prve dvije kategorije, svoje ideje mogu implementirati sve do datuma određenih pravilima pojedinih kategorija, nakon čega su dužni finalne radove predati putem oficijelne stranice takmičenja.

U zavisnosti od broja i kvaliteta radova, stručni žiri sastavljen od predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija, sponzora i stručnjaka iz prakse, će za svaku kategoriju odabrati najbolje radove koji ulaze u finalni krug takmičenja i koji će biti prezentovani u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija 05.06.2015. godine.

Za razliku od spomenutih, takmičari u posljednoj kategoriji će svoje znanje u oblasti programiranja demonstrirati na dan finala.

Organizacijski tim FITCC projekta je, kao i prethodnih godina, za sve zainteresovane organizovao besplatne kurseve iz oblasti programiranja igara koji se počinju intenzivno održavati u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija.

Nakon sedam godina, FITCC je dostigao znatan uspjeh o kojem svjedoči bogata lista sponzora koju, prema do sada potvrđenim informacijama, sačinjavaju neke od najeminentnijih svjetskih i bosanskohercegovačkih IT kompanija, a to su: Microsoft, BH Telecom, Maestral Solutions, Authority Partners i mnogi drugi.

Pored izuzetno vrijednih nagrada, jedan od razloga za učešće svakako predstavlja činjenica da finalnom dijelu takmičenja prisustvuje i veliki broj poslodavaca, što predstavlja idealnu priliku za prezentovanje novih ideja i ostvarivanje poslovnog angažmana.

Više informacija o FITCC 2015, pravilima i načinu prijave može sepronaći na oficijelnoj stranici takmičenja http://cc.fit.ba.

Organizacioni tim takmičenja poziva sve zainteresovane da se prijave i budu budu dio jednog od najznačajnijih regionalnih studentskih takmičenja iz oblasti programiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: