{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade

9.4.2015. u 08:57
97
3
Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade
97
Prijavite se na FIT Coding Challenge  i osvojite vrijedne nagrade
Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje iz programiranja - FITCC (FIT Coding Challenge) sa ciljem okupljanja i promovisanja talentovanih srednjoškolaca i studenata koji posjeduju zavidna znanja u području razvoja savremenih aplikacija.
Kako bi se promovisao takmičarski duh i pozitivne ideje, FITCC će svoja vrata, kao i ranijih godina, otvoriti i studentima drugih fakulteta, te učenicima srednjih škola sa područja cijele BiH i susjednih država.Ovogodišnji FITCC sa sobom donosi značajne organizacijske novitete, te vrijedne nagrade za najuspješnije.
Svi prijavljeni takmičari (timovi) svoje ideje i implementacijske sposobnosti mogu iskazati kroz neke od sljedećih kategorija:

1. Game Challenge
2. Innovation Challenge
3. Programming Challenge

Prijavljeni takmičari, u jednoj od prve dvije kategorije, svoje ideje mogu implementirati sve do datuma određenih pravilima pojedinih kategorija, nakon čega su dužni finalne radove predati putem oficijelne stranice takmičenja.

U zavisnosti od broja i kvaliteta radova, stručni žiri sastavljen od predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija, sponzora i stručnjaka iz prakse, će za svaku kategoriju odabrati najbolje radove koji ulaze u finalni krug takmičenja i koji će biti prezentovani u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija 05.06.2015. godine.

Za razliku od spomenutih, takmičari u posljednoj kategoriji će svoje znanje u oblasti programiranja demonstrirati na dan finala.

Organizacijski tim FITCC projekta je, kao i prethodnih godina, za sve zainteresovane organizovao besplatne kurseve iz oblasti programiranja igara koji se počinju intenzivno održavati u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija.

Nakon sedam godina, FITCC je dostigao znatan uspjeh o kojem svjedoči bogata lista sponzora koju, prema do sada potvrđenim informacijama, sačinjavaju neke od najeminentnijih svjetskih i bosanskohercegovačkih IT kompanija, a to su: Microsoft, BH Telecom, Maestral Solutions, Authority Partners i mnogi drugi.

Pored izuzetno vrijednih nagrada, jedan od razloga za učešće svakako predstavlja činjenica da finalnom dijelu takmičenja prisustvuje i veliki broj poslodavaca, što predstavlja idealnu priliku za prezentovanje novih ideja i ostvarivanje poslovnog angažmana.

Više informacija o FITCC 2015, pravilima i načinu prijave može sepronaći na oficijelnoj stranici takmičenja http://cc.fit.ba.

Organizacioni tim takmičenja poziva sve zainteresovane da se prijave i budu budu dio jednog od najznačajnijih regionalnih studentskih takmičenja iz oblasti programiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: