BiH
2

Prijava jer je mrtvog oca prevezao preko granice BiH

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Granična policija BiH podnijela je prekršajnu prijavu protiv Ante Grizelja (32) iz Gorice kod Gruda zbog sumnje da je 30. juna nezakonito prevezao tijelo svog oca Mije Grizelja (58) koji je umro kod Makarske.

Grizelj prijavljen zbog povrede Zakona o graničnoj kontroli BiH. Portparol Granične policije Sanela Dujković rekla je da se novčana kazna za ovaj prekršaj između 200 i 1.500 maraka.

Iz Granične policije BiH navode da graničari nisu mogli uočiti da je riječ o mrtvoj osobi imajući u vidu loše osvjetljenje na prelazu, pa su dozvolili ulazak u BiH.

Ante Grizelj je pri prelasku granice tvrdio da je ocu pozililo pa granični policajci, budući da su ga poznavali jer radi u obližnjem grilu, nisu zadržavali vozilo.

Mrtvac se nalazio na zadnjem sjedištu Golfa dva. Na glavu su mu stavljeni šešir i naočare, čime su zavarane dvije granične kontrole.

Ante Grizelj krivično neće odgovarati ni u Hrvatskoj, jer je tamošnja policija utvrdila da tu nema elemenata krivičnog djela, javili su hrvatski mediji.