{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćeno supsidijarno zaduživanja kod FBiH

F
3.9.2009. u 18:07
0
0
Prihvaćeno supsidijarno zaduživanja kod FBiH
0
Prihvaćeno supsidijarno zaduživanja kod FBiH
Skupština Kantona Sarajevo donijela je na današnjoj sjednici Odluku o prihvatanju supsidijarnog zaduživanja kod Federacije BiH od sredstava MMF-a.
Radi se o kreditnim sredstvima u iznosu od 49.900.000 KM.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na predloženu podjelu razgraničenja nadležnosti između federalnih i kantonalhih vlasti u Prijedlogu zakona o rudarstvu FBiH te Odluka o davanju saglasnosti na predloženu podjelu razgraničenja nadležnosti između federalnih i kantonalnih vlasti u Prijedlogu zakona o geološkim istraživanjima FBiH.

Skupština KS donijela je i Odluku o osnivanju skupština javnih preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Nakon što je Vlada KS dostavila nove prijedloge vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština javnih kantonalnih preduzeća, Klub Hrvata se izjasnio da je zadovoljan novim prijedlozima. Nakon rasprave, poslanici Skupštine KS donijeli su odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština javnih kantonalnih preduzeća.

Radi se o preduzećima: "Vodovod i kanalizacija", "Toplane Sarajevo", "Sarajevogas", "Rad", "Park", "Pokop", "Tržnice-pijace", "Gras", "Televizija Kantona Sarajevo", "ZOI 84" - Olimpijski centar Sarajevo, "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo", "Sarajevo-šume", "Butmir" Ilidža i "Centar Skenderija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: