Skupština KS
0

Prihvaćeno supsidijarno zaduživanja kod FBiH

FENA
Skupština Kantona Sarajevo donijela je na današnjoj sjednici Odluku o prihvatanju supsidijarnog zaduživanja kod Federacije BiH od sredstava MMF-a.

Radi se o kreditnim sredstvima u iznosu od 49.900.000 KM.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na predloženu podjelu razgraničenja nadležnosti između federalnih i kantonalhih vlasti u Prijedlogu zakona o rudarstvu FBiH te Odluka o davanju saglasnosti na predloženu podjelu razgraničenja nadležnosti između federalnih i kantonalnih vlasti u Prijedlogu zakona o geološkim istraživanjima FBiH.

Skupština KS donijela je i Odluku o osnivanju skupština javnih preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Nakon što je Vlada KS dostavila nove prijedloge vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština javnih kantonalnih preduzeća, Klub Hrvata se izjasnio da je zadovoljan novim prijedlozima. Nakon rasprave, poslanici Skupštine KS donijeli su odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština javnih kantonalnih preduzeća.

Radi se o preduzećima: "Vodovod i kanalizacija", "Toplane Sarajevo", "Sarajevogas", "Rad", "Park", "Pokop", "Tržnice-pijace", "Gras", "Televizija Kantona Sarajevo", "ZOI 84" - Olimpijski centar Sarajevo, "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo", "Sarajevo-šume", "Butmir" Ilidža i "Centar Skenderija".