{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćene izmjene zakona o pečatu FBiH, ubuduće i ćirilica na pečatu

F
26.6.2007. u 13:20
0
0
Prihvaćene izmjene zakona o pečatu FBiH, ubuduće i ćirilica na pečatu
0
Prihvaćene izmjene zakona o pečatu FBiH, ubuduće i ćirilica na pečatu
Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je danas na vanrednoj sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pečatu Federacije upućen iz Federalne vlade u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.
Izmjene ovog zakona razmatrat će danas u Sarajevu i Dom naroda Parlamenta FBiH također na vanrednoj sjednici.

Ovim zakonskim izmjenama Vlada FBiH je predložila da iz dosadašnjeg izgleda pečata Federacije bude izostavljen federalni grb kao jedan od entitetskih simbola koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Takav pečat FBiH bez dosadašnjeg federalnog grba u svom izgledu važio bi kao prijelazno rješenje do ustanovljavanja novih simbola Federacije-zastave i grba predložen ovim zakonskim izmjenama.

Nakon što su prihvaćene izmjene danas u Predstavničkom domu odobren je i zaključak poslanika Dragana Bauka da u budućem trajnom izgledu pečata Federacije u slovnom dijelu, pored latinice, bude zastupljeno i ćirilično pismo.

Poslanici su, međutim, odbacili zaključak koji je predlagala Socijaldemokratska partija BiH, da Vlada Federacije i dosadašnji federalni premijer budu proglašeni odgovornim za neprovođenje odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti simbola Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: