{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćena Informacija o kandidaturi za Vijeće sigurnosti

F
9.9.2009. u 16:26
0
3
Prihvaćena Informacija o kandidaturi za Vijeće sigurnosti
0
Prihvaćena Informacija o kandidaturi za Vijeće sigurnosti
Predsjedništvo BiH je na današnjoj, 61. redovnoj sjednici, prihvatilo Informaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH o kandidaturi Bosne i Hercegovine za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a 2010. i 2011. godina.
Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za službenu posjetu Republici Sloveniji, izaslanstvo BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a termin posjeta će biti naknadno utvrđen.

Članovi Predsjedništva BiH nisu postigli konsenzus povodom tačke dnevnog reda sjednice "Boravak Borisa Tadića predsjednika Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, 8.9.2009. godine", i, u skladu s Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju Ministarstva odbrane BiH o realizaciji NATO Trust Fonda za BiH za pomoć prekobrojnom osoblju u toku reforme odbrane u 2004. i 2006./2007. godini i aktivnostima Ministarstva obrane u oblasti tranzicije i zbrinjavanja personala.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o imenovanju Metina Ergina na dužnost generalnog konzula Republike Turske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Mostaru, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: