{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćen Nacrt zakona o geološkim istraživanjima

F
20.6.2008. u 12:01
0
0
Prihvaćen Nacrt zakona o geološkim istraživanjima
0
Prihvaćen Nacrt zakona o geološkim istraživanjima
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prihvatio je danas Nacrt zakona o geološkim istraživanjima Federacije BiH.
Cilj tog zakonskog rješenja je uređivanje i razgraničenje nadležnosti u ovoj oblasti između Federacije BiH i kantona te usklađivanje odredbi važećeg zakona iz 1993. godine s kasnije donesenim zakonima.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je na sjednici od 7. maja nacrt ovog zakona, o čijim rješenjima je obavljena rasprava u kantonima, budući da se radi o zajedničkoj nadležnosti Federacije i kantona, kao i u privrednim društvima i stručnim javnim ustanovama koje se bave geološkim istraživanjima i eksploatacijom mineralnih sirovina.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i Nacrt zakona o rudarstvu, kojim se odredbe postojećeg zakona, donesenog prije 14 godina, usklađuju s rješenjima iz zakona o koncesijama, o vodama, o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH, o privrednim društvima, o javnim preduzećima, o inspekcijama, o prekršajima i o vlasničko-pravnim odnosima, kao i setom zakona iz oblasti okoliša.

Dom naroda Federalnog parlamenta BiH prihvatio je i Nacrt zakona o sigurnosti i zdravlju na radu i Nacrt zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: