{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prigovor na odluku o izboru izvođača za izgradnju dionice autoceste od Kaknja do Dobrinja

F
28.10.2007. u 14:39
0
0
Prigovor na odluku o izboru izvođača za izgradnju dionice autoceste od Kaknja do Dobrinja
0
Prigovor na odluku o izboru izvođača za izgradnju dionice autoceste od Kaknja do Dobrinja
BH konzorcij, kojeg čine Hidrogradnja Sarajevo, ŽGP Sarajevo, Integral Banja Luka, GP Put Sarajevo, Asfaltgradnja doo Visoko i BBM Amfibolit Vareš, uputio je prigovor na odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na dionici autoceste Zenica-Sarajevo, od Kaknja do Dobrinja, Bh Konzorcijumu kojeg čine: Euroasfalt doo Sarajevo; Hering doo Široki Brijeg; HP Investing doo Mostar i Putevi doo Grude.
U prigovoru upućenom Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta traži se poništenje odluke i prihvaćanje ponude BH konzorcija kao najpovoljnije.

Svoj zahtjev obrazlažu time da je prilikom odabira najboljeg ponuđača došlo do ozbiljnih povreda Zakona o javnim nabavkama BiH, te do povrede i izigravanja «minimalnih kvalifikacionih kriterija» koji se prvenstveno odnose na ekonomsku i finansijsku podobnost kandidata.

Iz BH konzorcija upozoravaju da niti jedna od članica odabranog konzorcija ( Euroasfalt doo Sarajevo; Hering doo Široki Brijeg; HP Investing doo Mostar i Putevi doo Grude ) ne može ispunjavati propisane minimalne kvalifikacione kriterije, koji predviđaju da kandidati moraju imati najmanji prosječni bruto prihod ostvaren na izvođenju srodnih radova u posljednje tri godine u visini od minimalno 20 miliona KM.

U prigovoru su, kako ističu iz BH konzorcija, navedeni i brojni drugi dokazi koji ozbiljno dovode u pitanje reference i sposobnost članica izabranog Bh konzorcijuma za provedbu zahtjevnog projekta kao što je izgradnja 8,94 kilometara duge dionice autoceste Sarajevo-Zenica između Kaknja i Dobrinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: