Pozvani svi građani
12

Pridružite se kreiranju posljednje "historijske fotografije" u Hastahani

L. K.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Park Hastahana postoji već nekoliko decenija, ideja o izgradnji zgrade na dijelu ovog zemljišta mnogo kraće. Nekoliko građana formiralo je grupu koja srčano brani malenu oazu zelene površine, a sada pozivaju druge građane da im se 16. septembra pridruže u pravljenju historijske fotografije u ovom parku.
Grupa građana koji su se borili za opstanak parka sada organizuje zajedničko fotografisanje u Hastahani koje će započeti 16. septembra u 18 sati.

"Dođite s vašim mališanima, ponesite dječije rekvizite, kape, zastave, kantice, lopatice, lopte, bicikla, skejtove... bit će nam potrebni za fotografiju", izjavili su.

Dodaju kako su obezbjedili i dron, te kako bi voljeli da im se što više Sarajlija pridruži kako bi napravili historijsku fotografiju koja je, kako kažu, možda i posljednja iz Hastahane kakvu Sarajevo poznaje.

Podsjećamo, usvojeni plan općinskih vlasti je pretvoriti Hastahanu u savremeni park sa sadržajima, ali i u jednom njenom dijelu (današnji parking9 osigurati prostor za zgradu od nekoliko spratova.