Jedna želja, jedan poklon
474

Pridružite se akciji "Za djecu BiH" i obradujte djecu bez roditeljskog staranja

E. Lj.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Na platformi Za djecu BiH i ove godine je pokrenuta akcija u sklopu koje možete ispuniti novogodišnju želju nekom djetetu iz neke od ustanova za brigu o djeci bez roditeljskog staranja i udruženja za pomoć i podršku djeci oboljeloj od malignih oboljenja.

"Podstaknuti prošlogodišnjom uspješnom realizacijom ideje da obradujemo djecu iz domova za djecu bez roditeljskog staranja i institucija za pomoć i podršku djeci sa posebnim potrebama, te djeci iz hraniteljskih porodica, i ove godine nastavljamo lijepu priču o Jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu. Potražite na listi dom ili udruženje u vašoj blizni i ispunite želju jednom djetetu. Izmamite osmijeh na nečijem licu. Označite neke poklone i kupite i pošaljite, ili dostavite na adrese domova/udruženja. Pokažimo primjerom da možemo bolje i više. Njihove su želje često skromne (neki žele igračku ili trenerku), ali neke vam se mogu učiniti i drugačijim. Ukoliko pomislite da je previše poželjeti tablet ili mobitel, zastanite i zamislite svoju svakodnevnicu bez njih", poručile su organizatorice ove inicijative.

Na listama koje su dostupne na stranici Za djecu BiH trenutno se nalazi 599 dječijih želja od čega je 212 neispunjenih. Pokažite im da nisu sami, da neko misli na njih i da im je spreman ispuniti jednu želju.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila [email protected].