{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Priče šest uspješnih bosanskohercegovačkih žena

S
Sarajevo-x.com
8.3.2012. u 09:31
1
0
Priče šest uspješnih bosanskohercegovačkih žena
1
Priče šest uspješnih bosanskohercegovačkih žena
Povodom obilježavanja 8. marta tim UN Women BiH je pripremio internet i društveno-medijsku kampanju u cilju proslave žena i njihovog doprinosa društvu. Cilj kampanje je prenošenje pozitivne i osnažujuće poruke o imidžu žena i njihovoj važnoj ulozi u bh. društvu.
Šest žena: Zana Marjanović, Vesna Andree Zaimović, Sanja Sibinčić, Sanja Juričić-Franjić, Nafija Ograšević-Đaković i Anja Čučković su aktivne i uspješne na polju nauke, umjetnosti, sporta, majčinstva, medija i biznisa.

Kampanja je usmjerila pažnju na žene koje predstavljaju dobre primjere drugim ženama i muškarcima u BiH.

"Cilj je da kroz naglašavanje priča o ovim izuzetnim ženama progovorimo kako o njihovim postignućima tako i o preprekama, koje su morale prevazići", naglasili su iz UN Women BiH.

Od 2. do 8. marta 2012.godine, svaki dan su objavljivane fotografije i priče ovih šest prominentnih žena koje se mogu naći na ovoj Facebook stranici kao i na internet stranici www.16dana.

Kreativni tim koji je radio na kampanji predstavljaju: Amer Kapetanović, prominentni fotograf iz BiH, Mensura Jazavčević, pobjednica kampanje 16 dana 2011. borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i tim UN Women BiH.

Na današnji dan je objavljen i kratki film snimljen tokom pravljenja kampanje, koji sadrži lične poruke šest žena svim ženama i muškarcima u BiH.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: