{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pri kraju uređenje Vilsonovog šetališta

S
14.7.2009. u 15:28
0
6
Pri kraju uređenje Vilsonovog šetališta
0
Pri kraju uređenje Vilsonovog šetališta
U toku su završni radovi na popločavanju trotoara na Vilsonovom šetalištu od mosta "Ars Aevi" do mosta "Suade i Olge" - dijelu koji pripada Općini Centar, dužine 370 metara. Novčana sredstava za uređenje tog dijela šetališta obezbjedili su Općina Centar u iznosu od 276.000 KM i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 100.000 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Izvođač radova, koji su počeli u aprilu 2009. godine, je građevinska firma "IN", a za nadzor je zadužen "IPSA Institut". Po projektu firme "Saraj-inženjering", na pločnicima s obje strane šetališta uklonjen je stari asfalt i postavljene ploče od kvalitetnog jablaničkog kamena. Preostalo je još fugovanje ploča na dionici dužine pedesetak metara i asfaltiranje jednog prilaza za invalide. Nakon završetka popločavanja planirano je postavljanje novih klupa i kanti za otpatke.

Da podsjetimo, popločavanje i uređenje Vilsonovog šetališta zajednički je projekt općina Centar i Novo Sarajevo pokrenut prošle godine, kada je i završena dionica u susjednoj općini – od mosta Hamdije Čemerlića do mosta "Ars Aevi", saopšteno je iz press službe Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: