BiH
0

Pri kraju uređenje Vilsonovog šetališta

Sarajevo-x.com
U toku su završni radovi na popločavanju trotoara na Vilsonovom šetalištu od mosta "Ars Aevi" do mosta "Suade i Olge" - dijelu koji pripada Općini Centar, dužine 370 metara. Novčana sredstava za uređenje tog dijela šetališta obezbjedili su Općina Centar u iznosu od 276.000 KM i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 100.000 KM.

Izvođač radova, koji su počeli u aprilu 2009. godine, je građevinska firma "IN", a za nadzor je zadužen "IPSA Institut". Po projektu firme "Saraj-inženjering", na pločnicima s obje strane šetališta uklonjen je stari asfalt i postavljene ploče od kvalitetnog jablaničkog kamena. Preostalo je još fugovanje ploča na dionici dužine pedesetak metara i asfaltiranje jednog prilaza za invalide. Nakon završetka popločavanja planirano je postavljanje novih klupa i kanti za otpatke.

Da podsjetimo, popločavanje i uređenje Vilsonovog šetališta zajednički je projekt općina Centar i Novo Sarajevo pokrenut prošle godine, kada je i završena dionica u susjednoj općini – od mosta Hamdije Čemerlića do mosta "Ars Aevi", saopšteno je iz press službe Općine Centar.