BiH
0

Pri kraju sanacija stepeništa Borak

Sarajevo-x.com
Na području općine Centar pri kraju je sanacija stepeništa u ulici Borak na Skenderiji. Izvođač radova je građevinska firma "Sela", a projekt finansira Općina Centar sa 25.628 KM.

Do sada je iskopano i uklonjeno staro oštećeno stepenište u donjem dijelu – do ulice Terezija a potom izvršeno betoniranje i popločavanje. Na dionici između gornjeg i donjeg dijela stepeništa urađen je i slivnik. U toku je postavljanje rukohvata koji prolazi sredinom cijelog stepeništa - ukupne dužine 100 metara. Preostala je sanacija i fugovanje stare kaldrme u gornjem dijelu stepenica. Završetak radova se očekuje za sedam dana.

Od ugovorenih radova sa firmom "Sela", a koje finansira Općina Centar, u ovoj građevinskoj sezoni okončana je sanacija platoa koji okružuje zgrade u ulici Jukićeva 126-133 gdje su postavljeni i novi rukohvati na strmom dijelu prilaza do stambenih objekata (vrijednost projekta 62.384 KM). Osim toga, u ulici Muhameda Hadžijahića završena je sanacija stepeništa na brojevima 30-34 (5.054 KM) te na broju 61 plato pred ulazom (2.000 KM). Sanirane su i stepenice u ulici Juraja Najtharta broj 1 (2.172 KM) i postavljena nova ograda oko mezarja ''Muharemovići'' (7.790 KM).